top of page

Masa Tenisi ve Müziğin Ortak Noktası ''Ritim''

Masa tenisi göründüğünden çok daha fazlasıdır.


Aslında sporcular antrenmanda bilinçli ya da bilinçsiz ritim çalışması yaparlar bu durum müzik kulaklarını da belli ölçüde geliştirmektedir.



İzlediğiniz antrenmanda metronom 72 bpm dir.


Genel bir gözlemle Avrupa oyuncularının ortalama 65 bpm Asya oyuncularınınsa ortalama 75 bpm ritimde antrenman yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Eğer profesyonel sporcularının harcadığı enerjiyi deneyimlemek isterseniz Google'a metronom yazıp farklı bpm değerlerinde ritim eşliğinde gölge antrenmanı yapabilirsiniz. Özellikle Asya kökenli sporcuların ne kadar hızlı oyun sergilediklerini bu yöntemle fark edip deneyimleyebilirsiniz...


Peki müzikte kullanılan metronomu masa tenisinde antrenman metodu olarak kullanabilir miyiz?


  1. Metronom ile keşfettiğim metotlar içerisinde ilki birden fazla masada aynı anda çok top çalışması yapılacağında (Örn. milli takım kamplarında) top atan taraflara aynı tempo değeri söylenerek her masanın aynı standartta top atabilmesini sağlanabilir. Uygulama için sadece top atanların bir kulağına kulaklık takması yeterli olacaktır. Telefondan açtıkları metronom sesine paralel belirlenen kombinasyonlarla her masada aynı standartta çok top çalışması yapılabilir.

  2. Sporcuların çapraz tek top çalışmalarında metronom kullanılarak performanslarının takibi ve tespiti yapılabilir. Ayrıca dünyadaki diğer sporcularla arasında ki hız farkını öğrenilebilir.

  3. Metronom eşliğinde gölge antrenmanı yapılabilir.

ve daha fazlası antrenörlerin hayal gücüne kalmış olup bu metotlar geliştirilebilir.

127 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2_Post
bottom of page